Jogos védelem ismereteiről II.

Jogos védelmi helyzet, amely „a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

Itt jön képbe, a Védem a Családom Klub, hiszen a saját, illetve mások személye ellen intézett jogtalan támadás elhárításában lehet segítséget hívni, illetve segíteni. Természetesen a javak és a közérdek ellen intézett jogtalan támadást is el lehet hárítani, illetve a közvetlen támadásra irányuló jogtalan fenyegetéseket is.

Értelmezzük a gondolatokat.

Első kérdés, mit értünk jogtalan támadás alatt:

Aki az életünkre tör, az csak jogtalanul teheti ezt, mivel az élethez való jog mindenkinek alapvető joga. Sérülést sem okozhat nekünk senki, sem tárgyi eszközzel, sem fizikai erővel szándékosan.

Javaink és a közérdek ellen is intézhetnek jogtalan támadást. A tulajdonunkban lévő tárgyakat nem rongálhatják idegenek, nem vehetik el tőlünk szándékaink ellenére.

Itt_pattant_vissza_eloszor_a_betoro

Itt ugrottak ki a betörők és lezuhantak az erkélyről!

Bővebben olvashatnak a nyugat.hu oldalról ide kattintva.

A közérdek az egy kicsit érdekesebb kategória, itt inkább a köztárgyak megrongálását, eltulajdonítását érthetjük a mindennapi életünk során.

Közterületek rendjének megzavarása rendőrség mellett, az Önkormányzati Rendészetek hatáskörébe tartozik, amiben szintén tudunk segíteni a 24 órás diszpécserközpontunkon keresztül, de közvetlenül is hívható a rendészetek diszpécserközpontja.

Jogos védelem ismereteit folytatjuk, a következőben megbeszéljük, milyen támadások során védekezhetünk bármilyen módon!