Mitől védd gyermekedet!

Nem,…a széltől nem kell óvni semmi képen sem.


Minden korosztályt másképpen kell védeni. Ahogy nyiladozik az értelmük és okosodnak, egyre jobban rálátnak a világ dolgaira, változni kell nekünk is szülőknek a módszerek tekintetében. A szeretet minden élethelyzetben bölcs tanácsadó, hallgassunk sok esetben az ösztöneinkre.

Öleld, amíg kéri! Hallgasd, amíg mondja! Szeresd, amíg hagyja! Mert olyan gyorsan eljön a pillanat, amikor elindul, és te már nem kísérheted el. Amikor már a saját útját járja, talán vissza sem pillantva rád. Rád, aki aggódva figyeled, és csak remélni tudod, hogy nem téved el az úton.

sec_olel

A gyermekkor jogilag 14 éves korig tart. Ez már keményen a tinédzser korszak, ekkora már rengeteg változás történik rajtuk. Általános iskolás korukig nem szabad magukra hagyni, még a játszótéren sem. A szülő felelőssége, ha a gyermekkel valami baj történik! Védem a Családom Klubban bátran beszélhetünk egymásközött tabuk nélkül. A legjobb megoldásra magunknak kell rájönni gyermekeink érdekében. Közösen együtt gondolkozva ez sokkal könnyebben megtörténhet. Klubtaggá válás, jelezd elérhetőségeinken szándékod.

Egyedül megy iskolába a gyerek? Ezekre figyeljen!


Mielőtt úgy döntünk, egyedül engedjük iskolába a gyermekeinket, érdemes néhány  dolgot tisztázni velük. A gyereknek természetesen tudnia kell biztonságosan közlekedni, de nem csak a közlekedés jelent fenyegetést az utcán.

Több olyan módszer is létezik, amelyekkel csökkenthetjük a veszélyt csemetéink körül, amikor egyedül járnak az utcán. Az idén ötödikbe induló Kovács Laura (Lalu) volt segítségünkre ezek bemutatásában. Tovább olvasom.

lalu7fel.JPG