Jogos védelem ismereteiről I.

Ne váljunk bűnözővé, szeretteink védelmezésekor!

Családunk védelme mindent megérdemel!

A mai viszonyok között, egyre nagyobb támadásokra lehet számítani, akár a nemzetközi, akár a hazai helyzetet értékeljük. Ezt mindenféle politikai nézetektől függetlenül állapíthatjuk meg. Nagyon fontos, hogy felkészüljünk kellően, az ellenünk és szeretteinkkel szemben történő támadásokra.

Nem árt, ha valamennyi önvédelmi ismereteket, fogásokat tanulunk meg. Sokféle klub és karate egyesültek között lehet választani.

Mi történik, ha megtámadnak minket?

Van egy olyan jogi fogalom, hogy „jogos védelem”.

Ez büntethetőséget kizáró vagy korlátozó ok. Fontos szabályok tartoznak ennek a megítéléséhez.

Igaz, hogy a „saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz” nem büntethető, de be kell tartani, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a telepített eszköz ne okozzon sérelmet.

Ez egy érdekes megfogalmazás a törvényben, itt arra gondolt a törvényalkotó, hogy azzal az eszközzel, amit telepítünk, megijessze, elrettentse a támadót, ami eltántorítja szándékától, nem pedig sérelmet okoz. Viszont ha mégis megsérül, beüti magát, vagy rosszul lesz, ezért nem büntetnek.

betoro11

 

Megijedt a macskától, rendőrt hívott a betörő….

Vannak ennél komolyabb eszközök is, akit érdekel, a klubban ezekről is bővebben megismerkedhetünk. Szakértők szerint ilyen módszer alkalmazható.

Jogos védelem ismereteit folytatjuk! jelezd elérhetőségeinken szándékod.